Ir al contenido principal

EL DIA A DIA

A l' espai Aiyana acollim infants des dels 6 mesos fins els 3 anys. Tot i ser un espai especialment preparat per a la lliure circulació, dediquem moments de trobada entre infants del mateix grup i les adultes de referència. Els tres grups per edats són: GRUP EL NIU ( els més petitons), GRUP EL CAU ( els més grans) i GRUP EL RUSC (els mitjans).
AL MATÍ la primera trobada es procura que sigui cap a les 9:45, quan ja tots els nens i les nenes han esmorzat, jugat i descobert els petits racons preparats per les acompanyants a primera hora del matí.
A la catifa, amb l' adulta de referència, es donen el bon dia amb alguna cançó, dedicant especial atenció a la cura del propi cos fent-se petits massatges a un mateix o, si els hi ve de gust, a l' infant del costat. Després d' un conte, d' una xerradeta, de més cançons o del que sorgeixi, presentarem el que es farà durant el dia i els infants tornaran a escollir el raconet per continuar descobrint i gaudint o bé, sortiran al parc a jugar.
Cap a les 11:30 ens trobem de nou per fer el tancament del matí. Es comparteixen experiències viscudes en els jocs del matí i cantem algunes boniques cançons per relaxar-nos mentrestant es van parant les taules i va arribant el dinar.
L' HORA DE DINAR I L' ESPAI DEL MIGDIA és molt important per nosaltres. No només és un moment pensat per menjar, sinó que també és una estona que permet una relació més distesa. Sol ser un moment important per l' infant on es comparteixen jocs, interessos,moments de relaxació i una rica vida en grup a la vegada que un intercanvi d 'experiències (normalment per als més grans de l' espai). És per això que aquests espais del dia estan integrats en la mateixa línia pedagògica que les demés activitats, essent coherents amb la nostra mirada cap a l' infant.
Treballem amb els infants aspectes importants de vida quotidiana com són hàbits, habilitats... aspectes que es repeteixen dia rera dia i assentem la base de l' autonomia ademés d' enriquir la vida del grup.
Quan els infants han acabat de dinar poden descansar o dormir acompanyats de les adultes de referència.
A LA TARDA anem despertant als infants que dormen i els que ja ho estan ens poden ajudar a fer-ho amb cançonetes i moixaines...amb calma i dedicació anem recollint els matalassos mentre cada infant va escollint l' activitat que vol fer durant l' estona de la tarda.
Cap a les 16h es fa un berenar conjunt. El berenar consisteix en fruites variades i de temporada, ademés de coquetes amb cereals o pa amb oli. També oferim formatge, tomàquet, galetes de civada...
Després del berenar, procurem fer el tancament del dia amb algun conte o alguna cançó. Ens acomiadem fins al dia següent i esperem a les famílies que podran entrar a buscar els seus infants i recollir les cosetes del calaixet.

Comentarios

Entradas populares de este blog

EL RACÓ D' HIVERN

Amb l' hivern arriba el fred, els paisatges blancs, la roba d' abric, els ninots de neu i els refredats! Hem reservat un racó al nostre espai amb contes, nadales, dites i un personatge molt especial, el senyor Hivern! Als infants els encanta rodolar cotxes i pilotes per la seva llarga barba i endevinar què porta al seu sarró!

GANES D' ABRAÇAR-NOS

Durant aquests dos mesos de confinament, hem volgut presentar-vos algunes idees i propostes perquè els vostres fills i filles continuïn desenvolupant les diverses habilitats pròpies de la seva etapa educativa. Hem tingut la necessitat de sentir-nos a prop seu, encara que fos a través de la veu, gestos i imatges. Ens hem emocionat amb totes les vostres fotos i vídeos! I us volem donar les gràcies. Gràcies perquè escoltant les vostres veus ens hem sentit més a prop vostre, gràcies perquè en veure-us hem pogut recordar com és de bonic tenir-vos cada dia amb nosaltres i gràcies també a vosaltres, famílies, pel recolzament incondicional en aquests durs moments que tots hem viscut, per la proximitat i estima que hem sentit per part vostra aquestes setmanes i, si tot va bé, la ja famosa persiana de la nostra estimada escoleta s'obrirà per rebre-us amb tot el nostre amor!!!!

ENS VISITA EL SENYOR CARNESTOLTES

Al nostre espai hem rebut la visita del senyor Carnestoltes, el rei dels poca-soltes, carregat d' energia i amb moltes ganes de gresca! Hem passat una estona molt agradable cantant, ballant i disfressant-nos amb un munt de complements (faldilles, mocadors...)! Queda inaugurada, així, una setmana ben divertida en què les disfresses, les màscares i la disbauxa seran presents per tot arreu!!